Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Krem pistacjowy

Składniki

  • Mleko 0.300 kg
  • Śmietana 0.400 kg
  • Creme Brulee 0.150 kg
  • Pasta pistacja 0.160 kg
  • Sanatine 0.050 kg
  • Śmietana 0.400 kg

Wykonanie

1

Krem pistacjowy:

Zagotować 200 g mleka i całą śmietanę. 100 g mleka połączyć z Cremem Brulee i dodać do zagotowanych płynów. Ponownie zagotować, a następnie dodać Sanatine i wymieszać. Dodać pastę pistacjową. Mieszać co jakiś czas aby masa szybciej stygła i aby nie zrobił się kożuch. Dodać ubitą śmietanę w temp. ok 30  st. C

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mleko
Śmietana
Creme Brulee
Pasta pistacja
Sanatine
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI