Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Krem grysikowy i wykonanie całości

Składniki

  • Mleko 1.250 kg
  • Grysik 0.180 kg
  • Żółtka - 5 szt. kg
  • Cukier puder 0.500 kg
  • Margaryna 0.200 kg
  • Masło 0.170 kg
  • Olejek arakowy 0.002 kg

Wykonanie

1

Krem grysikowy i wykonanie całości:

Spienić masło i margarynę dodając cukier puder, olejek arakowy i stopniowo zimną masę grysikową. Gotowym kremem przełożyć kolejno blaty kruche. Korzystnie jest gotowe ciasto przykryć folią i zostawić na kilka godzin w temp. 4 st. C. Ciasto można kroić na prostokąty o wymiarach 12 x 20 cm, a następnie pokryć każdy pomadą i dekorować w dowolny sposób.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mleko
Grysik
Żółtka - 5 szt.
Cukier puder
Margaryna
Masło
Olejek arakowy
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173