Krem grysikowy i wykonanie całości
Składniki
- Mleko 1.250 kg
- Grysik 0.180 kg
- Żółtka - 5 szt. kg
- Cukier puder 0.500 kg
- Margaryna 0.200 kg
- Masło 0.170 kg
- Olejek arakowy 0.002 kg
Wykonanie
Krem grysikowy i wykonanie całości:
Spienić masło i margarynę dodając cukier puder, olejek arakowy i stopniowo zimną masę grysikową. Gotowym kremem przełożyć kolejno blaty kruche. Korzystnie jest gotowe ciasto przykryć folią i zostawić na kilka godzin w temp. 4 st. C. Ciasto można kroić na prostokąty o wymiarach 12 x 20 cm, a następnie pokryć każdy pomadą i dekorować w dowolny sposób.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".