Wiśniowy serniczek

Składniki
1. Ciasto kruche
- Premix ciasta kruchego Balance Line Dawn 0.130 kg
- Mąka 0.260 kg
- Jaja 0.110 kg
- Margaryna/masło 0.100 kg
2. Masa sernikowa
- Krem budyniowy Balance Line Dawn 0.325 kg
- Mąka ziemniaczana 0.025 kg
- Ser 10% tłuszczu 0.400 kg
- Mleko 3,2% 0.100 kg
- Jaja całe lub płynne 0.400 kg
3. Kruszonka
- Premix ciasta kruchego Balance Line Dawn 0.250 kg
- Mąka 0.500 kg
- Margaryna 80% Kruszwica 0.250 kg
- Woda 0.012 kg
Wykonanie
Ciasto kruche:
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą do uzyskania ciasta kruchego. Wywałkować na grubość 4 mm i nałożyć do blaszki.
Masa sernikowa:
Wymieszać wszystkie składniki razem płaskim mieszadłem przez 3 min. na średnich obrotach. Nie dopuścić do pojawienia się piany. Następnie nałożyć masę serową na ciasto kruche i rozsmarować. Na końcu dodać 750 g wiśni bez pestek.
Kruszonka:


Wszystkie składniki wymieszać razem do uzyskania kruszonki i posypać na wiśnie. Wypiekać w temp. 185 st. C przez 45-50 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".