Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Wiśniowy serniczek

Składniki

1. Ciasto kruche

  • Premix ciasta kruchego Balance Line Dawn 0.130 kg
  • Mąka 0.260 kg
  • Jaja 0.110 kg
  • Margaryna/masło 0.100 kg

2. Masa sernikowa

  • Krem budyniowy Balance Line Dawn 0.325 kg
  • Mąka ziemniaczana 0.025 kg
  • Ser 10% tłuszczu 0.400 kg
  • Mleko 3,2% 0.100 kg
  • Jaja całe lub płynne 0.400 kg

3. Kruszonka

  • Premix ciasta kruchego Balance Line Dawn 0.250 kg
  • Mąka 0.500 kg
  • Margaryna 80% Kruszwica 0.250 kg
  • Woda 0.012 kg

Wykonanie

1

Ciasto kruche:

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą do uzyskania ciasta kruchego. Wywałkować na grubość 4 mm i nałożyć do blaszki.

2

Masa sernikowa:

Wymieszać wszystkie składniki razem płaskim mieszadłem przez 3 min. na średnich obrotach. Nie dopuścić do pojawienia się piany. Następnie nałożyć masę serową na ciasto kruche i rozsmarować. Na końcu dodać 750 g wiśni bez pestek.

3

Kruszonka:

45-50min 185o

Wszystkie składniki wymieszać razem do uzyskania kruszonki i posypać na wiśnie. Wypiekać w temp. 185 st. C przez 45-50 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Premix ciasta kruchego Balance Line Dawn
Mąka
Jaja
Margaryna/masło
Krem budyniowy Balance Line Dawn
Mąka ziemniaczana
Ser 10% tłuszczu
Mleko 3,2%
Jaja całe lub płynne
Margaryna 80% Kruszwica
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI