Zimowy Cud
![](https://polmarkus.com.pl/wp-content/uploads/zimowy-cud-330x220.jpg)
Składniki
1. Ciasto
- Ciasto piernikowe Credin 1.500 kg
- Marmolada 0.600 kg
- Jaja 0.300 kg
- Olej 0.300 kg
- Woda 0.350 kg
2. Krem jabłkowo – cynamonowy i wykonanie całości
- Top Cream 2.000 kg
- Jabłko prażone w kostkach 1.400 kg
- Credi fond neutralny 0.500 kg
- Cynamon 0.004 kg
- Woda 0.400 kg
Wykonanie
Ciasto:
![](https://polmarkus.com.pl/wp-content/themes/polmarkus/gfx/icon_clock.png)
![](https://polmarkus.com.pl/wp-content/themes/polmarkus/gfx/icon_temp.png)
Wymieszać wszystkie składniki razem. Czas mieszania ok 2 minut na średnich obrotach. Temp. pieczenia 160 st. C, czas pieczenia ok. 35 minut.
Krem jabłkowo – cynamonowy i wykonanie całości:
Krem jabłkowo - cynamonowy: ubity uprzednio Top Cream wymieszać z szarlotką i cynamonem. Credi fond neutralny wymieszać z wodą. Połączyć obie masy razem. Wypieczony blat ciasta piernikowego przekroić na 2 blaty o równej grubości. Przełożyć pierwszy blat połową kremu. Przykryć drugim blatem i pokryć pozostałym kremem. Dekoracja: posypać pokruszonym ciastem piernikowym.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".