Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto mascarpone z malinami

Składniki

1. Blat jasny Camargo

  • Fior Fiore Camargo 0.375 kg
  • Jaja 0.118 kg
  • Woda 0.075 kg

2. Mus na serku Mascarpone

  • Mascarpone 0.500 kg
  • Śmietana 0.500 kg
  • Cukier puder 0.050 kg
  • Żelatyna 0.010 kg
  • Woda 0.040 kg
  • Adwokat lub likier malinowy 0.030 kg

3. Glazura malinowa

  • Belnap 0.200 kg
  • Woda 0.180 kg
  • Decorgel malinowy 0.400 kg
  • Sanatine 0.020 kg

4. Polewa lśniąca biała

  • Cukier 0.250 kg
  • Woda 0.250 kg
  • Syrop ziemniaczany 0.050 kg
  • Żelatyna 0.020 kg
  • Mleko w proszku 0.180 kg
  • Śmietana 0.200 kg

5. Wykonanie całości

  • Delifruit malinowy lub czerwona porzeczka 0.080 kg
  • Maliny świeże 0.200 kg

Wykonanie

1

Blat jasny Camargo:

25-30min 170-180o

Blat Camargo (piec w formie 20 x 30 cm - 2 grubsze lub 3 cieńsze): wszystkie surowce ubijać przez 10 min. na średnich obrotach. Piec ok 25-30 min w temp. 170-180 st. C

2

Mus na serku Mascarpone:

Mus na serku mascarpone: ser mascarpone włożyć do miski i delikatnie podgrzać, tak aby miał miękką konsystencję. Ubić śmietanę na 3/4. Do serka dodać cukier puder i połączyć ze śmietaną. Na koniec mieszając wlać żelatynę i likier. Mieszać krótko, tak aby tylko połączyć składniki.

3

Glazura malinowa:

Glazura malinowa: zagotować Belnap z wodą. Dodać Sanatinę, wymieszać i dodać Decorgel malinowy.

4

Polewa lśniąca biała:

Namoczyć żelatynę w 80 g wody zabranej z proporcji receptury. Pozostałą wodę, cukier, syrop i śmietanę zagotować. Do roztworu wlać rozpuszczoną żelatynę i dodać mleko w proszku. Wymieszać blenderem, a na koniec wszystko przesiać.

5

Wykonanie całości:

Wykonanie: do ramki o rozmiarach 20 x 30 cm, wys. 6 cm umieścić jasny biszkopt Camargo. Delikatnie nasączyć ponczem z dodatkiem likieru malinowego lub soku malinowego. Blat można przesmarować Delifruitem, następnie nałożyć trochę musu, wyrównać, poukładać maliny i zalać kolejną warstwą musu. Przykryć drugim blatem Camargo i nasączyć go lekko ponczem. Nałożyć pozostałą część musu. Całość wyrównać. Po schłodzeniu ciasto oblać glazurą malinową lub polewą lśniącą.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Fior Fiore Camargo
Jaja
Woda
Mascarpone
Śmietana
Cukier puder
Żelatyna
Adwokat lub likier malinowy
Belnap
Decorgel malinowy
Sanatine
Cukier
Syrop ziemniaczany
Mleko w proszku
Śmietana
Delifruit malinowy lub czerwona porzeczka
Maliny świeże
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI