Mieszanka cukiernicza koncentrat ciasta drożdżowego
numer artykułu | 18583 |
opakowanie | worek 12,5 kg |
producent | Bakels |
Uniwersalna mieszanka biszkoptowo – tłuszczowa polecana zarówno do wypieku babek, muffinek, spodów pod owoce sezonowe. Spoista i jednolita konsystencja oraz delikatny, swoisty smak pozwalają na otrzymanie wysokiej jakości wyrobów. Podstawowa receptura może być dowolnie modyfikowana np. przez dodanie past smakowych, rozpuszczonej czekolady, kakao, aromatów czy barwników. Multiciasto doskonale komponuje się z bakaliami, owocami w żelu lub nadzieniami żelowym oraz posiada silną strukturę, która nie pozwala „spaść” dodatkom na spód podczas wypieku. W kompozycjach przekładanych nie absorbuje wilgoci z mas sąsiadujących i zachowuje długo świeżość.
Podstawowa receptura:
– Multiciasto – 1000 g
– Woda – 230 g
– Olej – 300 g
– Jaja – 365 g
Odważyć i połączyć składniki, mieszać przez ok. 1 min na wolnych obrotach, następnie przez ok. 5 min na średnich obrotach. Przełożyć ciasto do formy, temperatura wypieku 175 – 180°C (w przypadku pieca konwekcyjnego obniżyć temperaturę o 15°C). Naważkę 0,5 kg wypiekać około 40 – 50 min.