Tarta cytrynowa

Składniki
1. Spód i krem cytrynowy
- Gotowy korpus ciasta kruchego kg
- Sok z cytryny 0.200 kg
- Starta skórka cytrynowa 0.006 kg
- Śmietana 34% 0.230 kg
- Jaja 0.335 kg
- Cukier 0.285 kg
2. Wykonanie całość i kremu pistacjowego
- Krem Neapolitana Suprima gotowy 0.030 kg
- Pasta pistacjowa Elenka 0.006 kg
- Owoce świeże do dekoracji kg
Wykonanie
Spód i krem cytrynowy:
Z gotowego ciasta kruchego wyciąć koło za pomocą okrągłego rantu lub użyć gotowego korpusu. Wykonanie kremu cytrynowego: wymieszać cukier z jajkami i kolejno dodać pozostałe składniki. Jeśli została użyta otarta skórka cytryny, całość można odcedzić, by skórka nie była widoczna w gotowym kremie. Całość gotować na wolnym ogniu około 2 minut i wylać bezpośrednio na gotowy korpus.
Wykonanie całość i kremu pistacjowego:
Po ostygnięciu kremu cytrynowego całość dekorować owocami. Wierzch ciasta można pokryć warstwą żelu, aby zapobiec powstawaniu "skórki" na powierzchni. Wykonanie kremu pistacjowego: do gotowego kremu budyniowego Neapolitana dodać pasty pistacjowej i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dekorować tartę przy użyciu rękawa cukierniczego wedle inwencji cukiernika.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".