Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mus karmelowy i dekoracja

Składniki

  • Woda 0.051 kg
  • Żelatyna 0.007 kg
  • Śmietana kremówka 0.127 kg
  • Ariba Latte Dyski 0.237 kg
  • Pasta Caramello 0.020 kg
  • Kremówka ubita 0.316 kg
  • Master Gel Gold Neutro 0.120 kg

Wykonanie

1

Mus karmelowy i dekoracja:

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy namoczoną żelatynę, następnie czekoladę, wszystko mieszamy. Do masy czekoladowej dodajemy pastę karmelową i łączymy całość z ubitą kremówką. Masa czekoladowa (ganasz) nie powinna przekraczać 36ºC. Gotowy mus wykładamy na masę jabłkową. Po schłodzeniu dekorujemy żelem na zimno.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Woda
Żelatyna
Śmietana kremówka
Ariba Latte Dyski
Pasta Caramello
Kremówka ubita
Master Gel Gold Neutro
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI