Mus karmelowy i dekoracja
Składniki
- Woda 0.051 kg
- Żelatyna 0.007 kg
- Śmietana kremówka 0.127 kg
- Ariba Latte Dyski 0.237 kg
- Pasta Caramello 0.020 kg
- Kremówka ubita 0.316 kg
- Master Gel Gold Neutro 0.120 kg
Wykonanie
Mus karmelowy i dekoracja:
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy namoczoną żelatynę, następnie czekoladę, wszystko mieszamy. Do masy czekoladowej dodajemy pastę karmelową i łączymy całość z ubitą kremówką. Masa czekoladowa (ganasz) nie powinna przekraczać 36ºC. Gotowy mus wykładamy na masę jabłkową. Po schłodzeniu dekorujemy żelem na zimno.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".