Blat bezowy i wykonanie całości
Składniki
- Białko 0.250 kg
- Cukier 0.250 kg
- Cukier 0.500 kg
- Woda 0.120 kg
Wykonanie
Blat bezowy i wykonanie całości:
Blat bezowy (40 x 30 cm), proporcja wystarczy na blat 60 x 40 i małe beziki do dekoracji: białko ubić, kolejno dozować cukier ciągle ubijając. W między czasie zagotować pozostały cukier z wodą, do uzyskania próby pióra. Następnie gorący syrop cienkim strumieniem wlać do ubijającego się białka. Gotową masę szprycować na pergamin, suszyć w piecu o temp. 100 st. C ok. 120 min. Całość: nasączyć biszkopt czekoladowy. Wysmarować część kremu i przykryć biszkoptem kawowym. Ponownie dobrze nakropić biszkopt kawowy i rozsmarować krem. Następnie nałożyć blat bezowy i wysmarować ostatnią warstwę kremu. Propozycja dekoracji: całość można oprószyć kawą, wiórkami czekolady o smaku kawy, rozetkami z pozostałego kremu.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".