Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Blat bezowy i wykonanie całości

Składniki

  • Białko 0.250 kg
  • Cukier 0.250 kg
  • Cukier 0.500 kg
  • Woda 0.120 kg

Wykonanie

1

Blat bezowy i wykonanie całości:

Blat bezowy (40 x 30 cm), proporcja wystarczy na blat 60 x 40 i małe beziki do dekoracji: białko ubić, kolejno dozować cukier ciągle ubijając. W między czasie zagotować pozostały cukier z wodą, do uzyskania próby pióra. Następnie gorący syrop cienkim strumieniem wlać do ubijającego się białka. Gotową masę szprycować na pergamin, suszyć w piecu o temp. 100 st. C ok. 120 min.  Całość: nasączyć biszkopt czekoladowy. Wysmarować część kremu i przykryć biszkoptem kawowym. Ponownie dobrze nakropić biszkopt kawowy i rozsmarować krem. Następnie nałożyć blat bezowy i wysmarować ostatnią warstwę kremu.  Propozycja dekoracji: całość można oprószyć kawą, wiórkami czekolady o smaku kawy, rozetkami z pozostałego kremu.  

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Białko
Cukier
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI