Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Panefit pikantny

18-25min 220-230o

Składniki

  • Mąka pszenna typu 500 4.000 kg
  • Panefit Pikantny Suprima 1.000 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.160 kg
  • Woda 2.600 kg

Wykonanie

1

Panefit pikantny:

Wszystkie składniki razem połączyć. Miesić ok 3 min. na wolnych obrotach i około 6 minut na szybkich obrotach.  Temperatura ciasta: 26 st. C.  Czas spoczynku 15 min. Ciasto podzielić na presy o wadze 2,5 kg (30 sztuk). Zaokrąglić lekko, wydłużyć i uformować podłużne bułki. Odstawić do garowania. Fermentacja końcowa 30 - 40 min.  Wypiekać w temp. 220-230 st. C przez ok 18-25 min. z zaparowaniem pieca. Pieczywo doskonale komponuje się z posypką ziarnistą lub z posypką żółtego sera.  Z mieszanki można również wykonać bagietki, bułki paryskie, paluchy, warkocze.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typu 500
Panefit Pikantny Suprima
Drożdże Lesaffre
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI