ISM/Kolonia

Data | 29.01.2017-01.02.2017 |
Międzynarodowe Targi Słodyczy ISM, które już po raz 47. odbędą się w Kolonii, to największa i najważniejsza impreza tej branży na świecie. Co roku przyciąga ona tysiące wystawców i zwiedzających ze wszystkich kontynentów. Organizatorzy, Targi Kolońskie, zapowiadają w tym roku obecność ok. 1600 wystawców z 65 krajów, wśród których będą zarówno duże koncerny, liderzy rynku, jak i mali producenci. W siedmiu halach zaprezentują oni gotowe wyroby czekoladowe, cukierki, wypieki trwałe, snacki oraz kawę. Zwiedzający, których w ubiegłym roku było aż 38,5 tys., to głównie przedstawiciele sieci handlowych i hurtownicy. ISM to dla nich najlepsza okazja, by w jednym miejscu zobaczyć nowości, które w ostatnich miesiącach pojawiły się w branży, by zaobserwować trendy i zapoznać się z perspektywami.
Organizatorzy przygotowują cieszący się uznaniem zwiedzających sektor innowacji New Product Showcase, w którym będą zaprezentowane nowości sezonu. Nowe, nieduże firmy, które mają zwykle problem z udziałem w targach ze względu na wysokie koszty i brak możliwości oszacowania swojej pozycji na międzynarodowym rynku, będą mogły pokazać swoją ofertę w Newcomer Area. Pod hasłem „Sweet Traditions” zobaczymy prezentację słodyczy i opakowań przygotowaną przez studentów Międzynarodowej Szkoły Designu. Od kilku lat kawa stanowi coraz ważniejszy element oferty targów, dlatego tym razem w szerszym zakresie będzie można zapoznać się z różnymi konceptami kawowymi: od tradycyjnej kawiarni, przez espresso bar po coraz modniejsze palarnie kawy. Natomiast na „Cologne Coffee Forum” włoscy specjaliści będą dzielić się wiedzą fachową na temat „czarnego złota”.
W tym roku równolegle do targów ISM odbędą się Międzynarodowe Targi Poddostawców dla Branży Cukierniczej ProSweets. Dzięki zorganizowaniu w jednym czasie i miejscu dwóch tak ważnych imprez targowych, można w krótkim czasie poznać zarówno ofertę surowców, półproduktów i maszyn, jak i gotowych produktów cukierniczych. Wystawcy przedstawią także najnowsze technologie i innowacje związane z pakowaniem i chłodzeniem.