Polewa i wykonanie całości
Składniki
- Del Artigiano Extra Bitter 0.300 kg
- Olej 0.050 kg
Wykonanie
Polewa i wykonanie całości:
Polewa: rozpuścić polewę w płaszczu wodnym z dodatkiem oleju. Wykonanie: do ramki 20 x 30 cm, wys. 6 cm lub 2 ranciki o średnicy 18 cm i wys. 6 cm umieścić biszkopt czekoladowy. Nasączyć biszkopt ponczem z dodatkiem likieru porzeczkowego lub likieru Cointreau. Na nasączony biszkopt wyłożyć masę prażynkową, rozsmarować i schłodzić. Kolejna warstwa to mus czekoladowy z dodatkiem pulpy porzeczkowej, który należy przykryć biszkoptem białym Camargo. Ponownie biszkopt nasączyć ponczem, wylać połowę musu białego, umieścić na nim żelkę porzeczkową i nałożyć pozostałą cześć musu. Po zmrożeniu ciasto można oblewać polewą Del Artigiano Extra Bitter.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".