Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Blat pistacjowy

170o

Składniki

  • Mąka migdałowa 0.380 kg
  • Cukier puder 0.700 kg
  • Białko 0.600 kg
  • Mąka pszenna 0.350 kg
  • Masło 0.420 kg
  • Czysta pasta pistacjowa 100% Callebaut 0.200 kg

Wykonanie

1

Blat pistacjowy:

Mąkę pszenną przesiewamy z cukrem pudrem do miksera, łączymy z mąką migdałową i mieszamy. Zalewamy białkiem i tablerujemy do uzyskania konsystencji pasty. Dodajemy masło w temperaturze pokojowej i pastę. Pieczemy w 170 st. C, czas jest zależny od wielkości wybranej formy.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka migdałowa
Cukier puder
Białko
Mąka pszenna
Masło
Czysta pasta pistacjowa 100% Callebaut
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI