Mus na czekoladzie i dekoracja
Składniki
- Śmieta kremowa 0.040 kg
- Żóltka pasteryzowane 0.032 kg
- Cukier puder 0.024 kg
- Żelatyna 0.008 kg
- Woda 0.040 kg
- Ariba Bianco Diamante 0.182 kg
- Wino białe Chardonnay 0.081 kg
- Ubita kremówka 0.244 kg
- Caravella Cover Cacao 0.250 kg
Wykonanie
Mus na czekoladzie i dekoracja:
Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie, odstawiamy. Następnie napowietrzamy pasteryzowane żółtka z cukrem. Gotujemy mniejszą część kremówki, dajemy napęczniałą żelatynę oraz czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia, następnie łączymy z ubitymi żółtkami. Dodajemy wino Chardonnay, kolejno stopniowo łączymy z ubitą kremówką. Schłodzony Torcik oblewamy polewą Caravella Cover Cacao. Dekorujemy według uznania.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".