Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mus na czekoladzie i dekoracja

Składniki

  • Śmieta kremowa 0.040 kg
  • Żóltka pasteryzowane 0.032 kg
  • Cukier puder 0.024 kg
  • Żelatyna 0.008 kg
  • Woda 0.040 kg
  • Ariba Bianco Diamante 0.182 kg
  • Wino białe Chardonnay 0.081 kg
  • Ubita kremówka 0.244 kg
  • Caravella Cover Cacao 0.250 kg

Wykonanie

1

Mus na czekoladzie i dekoracja:

Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie, odstawiamy.  Następnie napowietrzamy pasteryzowane żółtka z cukrem. Gotujemy mniejszą część kremówki, dajemy napęczniałą żelatynę oraz czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia, następnie łączymy z ubitymi żółtkami. Dodajemy wino Chardonnay, kolejno stopniowo łączymy z ubitą kremówką. Schłodzony Torcik oblewamy polewą Caravella Cover Cacao. Dekorujemy według uznania.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Śmieta kremowa
Żóltka pasteryzowane
Cukier puder
Żelatyna
Woda
Ariba Bianco Diamante
Wino białe Chardonnay
Ubita kremówka
Caravella Cover Cacao
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI