Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Glazura i wykończenie całości

Składniki

  • Śmietana 0.400 kg
  • Kakao 0.200 kg
  • Cukier 0.500 kg
  • Woda 0.430 kg
  • Syrop skrobiowy 0.100 kg
  • Żelatyna 0.040 kg
  • Woda 0.125 kg

Wykonanie

1

Glazura i wykończenie całości:

Glazura lśniąca: zagotować śmietanę z wodą, syropem i cukrem. Wsypać kakao i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko zmiksować blenderem i przesiać przez sito.  Żelatynę do wszystkiego można namoczyć, bo w musach jest podana żelatyna połączona z wodą - proporcja 0,30 kg na 0,07 kg Całość: na biszkopt orzechowy wylać przygotowaną masę prażynkową. Całość wystudzić w lodówce ok. 15 min. Na masę prażynkową wylać mus na mlecznej czekoladzie i przykryć kolejnym biszkoptem.Kolejną warstwą jest mus na białej czekoladzie, którego należy wyłożyć połowę, wysmarować i zatopić żelkę owocową. Całość przykryć pozostałą częścią musu. Oblewać po zmrożeniu lśniącą glazurą lub wykonać zamsz przy pomocy płynnej czekolady nakładanej pistoletem.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Śmietana
Kakao
Cukier
Woda
Syrop skrobiowy
Żelatyna
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI