Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Panefit Dziki Czosnek

38-45min 230-180o

Składniki

  • Mąka pszenna typu 500 7.500 kg
  • Panefit Dziki Czosnek Suprima Suprima 2.500 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.200 kg
  • Woda kg

Wykonanie

1

Panefit Dziki Czosnek:

Wszystkie składniki mieszać ok. 4 min. na wolnych i 8 min. na szybkich obrotach. Optymalna temp. ciasta powinna wynosić 25-26 ºC. Czas spoczynku ok. 15 min. Ciasto po procesie odpoczynku rozważyć na kęsy 0,600 kg i zaokrąglić, pozostawić na 5 min., następnie wydłużyć i ułożyć w koszykach posypanych mąką. Tak przygotowane ciasto odstawić do garowni. Czas garowania wynosi 30-40 min. w temp. 34 ºC i 75% wilgotności. Przy 3/4 rozroście kęsy ponacinać i przy średnim zaparowaniu włożyć do pieca o temp. 230 ºC. Po 5 min., w zależności od typu pieca, temp. zredukować do 180 ºC i otworzyć komin parowy. Całkowity czas wypieku powinien wynosić ok. 38 do 45 min. Pieczywo to można również wypiekać na blachach perforowanych w piecach obrotowych lub wsadowych.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typu 500
Panefit Dziki Czosnek Suprima Suprima
Drożdże Lesaffre
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI