Wszystkie składniki mieszać ok. 4 min. na wolnych i 8 min. na szybkich obrotach. Optymalna temp. ciasta powinna wynosić 25-26 ºC. Czas spoczynku ok. 15 min. Ciasto po procesie odpoczynku rozważyć na kęsy 0,600 kg i zaokrąglić, pozostawić na 5 min., następnie wydłużyć i ułożyć w koszykach posypanych mąką. Tak przygotowane ciasto odstawić do garowni. Czas garowania wynosi 30-40 min. w temp. 34 ºC i 75% wilgotności. Przy 3/4 rozroście kęsy ponacinać i przy średnim zaparowaniu włożyć do pieca o temp. 230 ºC. Po 5 min., w zależności od typu pieca, temp. zredukować do 180 ºC i otworzyć komin parowy. Całkowity czas wypieku powinien wynosić ok. 38 do 45 min. Pieczywo to można również wypiekać na blachach perforowanych w piecach obrotowych lub wsadowych.