Mieszanka półkruche Black

numer artykułu | 43789 |
opakowanie | worek 10 kg |
producent | Komplet |
100% mieszanka do produkcji drobnych ciastek na wagę oraz ciasta o delikatne kruchej konsystencji, pod owoce.
Podstawowe zalety:
• Szybka produkcja blatów kruchych pod serniki, jabłeczniki, tarty owocowe.
• Powtarzalna jakość – zmniejszone ryzyko „zaciągnięcia ciasta’’.
• Stabilne ciasto o delikatnej, kruchej konsystencji.
• Doskonale nadaje się do wypieku ciast ze świeżymi lub mrożonymi owocami.
• Ominięty proces wałkowania – ciasto wyrabiane do konsystencji kruszonki.
Ciasto z owocami (forma 40 x 60 cm)
Receptura podstawowa
Komplet Półkruche | 2.000 g |
margaryna 70% | 1.000 g |
owoce (różne, mrożone) | 2.000 g |
Komplet Saftbinder | 50 g |
łączna ilość | 5.050 g |
Wykonanie:
Składniki ciasta połączyć, wyrobić na jednolitą, sypką kruszonkę. Wyłożyć do formy z papierem, wierzch posypać Komplet Saftbinder, a następnie ułożyć obtoczone w nim owoce. Upiec.
Temperatura pieczenia: około 180-190 ºC.
Czas pieczenia: około 60 minut.