Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mieszanka półkruche Black

numer artykułu 43789
opakowanie worek 10 kg
producent Komplet

100% mieszanka do produkcji drobnych ciastek na wagę oraz ciasta o delikatne kruchej konsystencji, pod owoce.

Podstawowe zalety:
• Szybka produkcja blatów kruchych pod serniki, jabłeczniki, tarty owocowe.
• Powtarzalna jakość – zmniejszone ryzyko „zaciągnięcia ciasta’’.
• Stabilne ciasto o delikatnej, kruchej konsystencji.
• Doskonale nadaje się do wypieku ciast ze świeżymi lub mrożonymi owocami.
• Ominięty proces wałkowania – ciasto wyrabiane do konsystencji kruszonki.

Ciasto z owocami (forma 40 x 60 cm)

Receptura podstawowa

Komplet Półkruche 2.000 g
margaryna 70% 1.000 g
owoce (różne, mrożone) 2.000 g
Komplet Saftbinder 50 g
łączna ilość 5.050 g

Wykonanie:
Składniki ciasta połączyć, wyrobić na jednolitą, sypką kruszonkę. Wyłożyć do formy z papierem, wierzch posypać Komplet Saftbinder, a następnie ułożyć obtoczone w nim owoce. Upiec.

Temperatura pieczenia: około 180-190 ºC.
Czas pieczenia: około 60 minut.

© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI