Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Credi Berliner koncentrat pączka 20% 15 kg

numer artykułu 45725
opakowanie worek 15 kg
producent Credin

20% mieszanka do ciast drożdżowych i pączków. Produkt gotowy charakteryzuje się dużą objętością, równomierną puszystą strukturą miękiszu, gładką powierzchnią, stabilną oraz ładną białą obwódką pączka. Dodatkowym atutem jest zminimalizowane wchłanianie tłuszczu podczas smażenia.

Receptura podstawowa:

– Koncentrat Pączka 20% – 0,400 kg

– mąka pszenna typ 550 – 2,000 kg

– jaja – 0,500 kg

– drożdże – 0,160 kg

– margaryna 80% – 0,200 kg

– woda – 0,700 kg

Czas mieszania: 4 min. na wolnych i 6 min na średnich obrotach.
Fermentacja wstępna: 20 min.
Temperatura ciasta: 26 st. C.
Naważka: 1650 g (55 g/1 szt).
Fermentacja końcowa: ok 50 min. (35 st. C, wilgotność 70%) + 5 min (osuszanie).
Temperatura smażenia: 180 st. C.
Czas smażenia: 3 min. góra 2 min. dół, ponownie 1 min. góra.
Dekoracja: snow sugar lub pomada.

© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173