Mrożone grico z nadzieniem szpinak z serem typu greckiego
numer artykułu | 23464 |
opakowanie | karton 50 szt. |
waga | 150 g |
producent | Polmarkus |
Głęboko mrożone półfrancuskie ciastko ziarniste z nadzieniem szpinakowym z serem solankowym typu feta.
Składniki [alergeny]:
Ciasto: mąka pszenna, margaryna (oleje roślinne (palmowy, rzepakowy), woda, emulgator (lecytyna rzepakowa), regulator kwasowości (koncentrat cytrynowy), sól), woda, siemię lnu, słonecznik, sezam, drożdże, mąka żytnia, sól, mąka gryczana, gluten pszenny, mąka jęczmienna, płatki ziemniaczane, błonnik cytrusowy, słód żytni i jęczmienny, kminek, mąka sojowa, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, białka mleka, laktoza.
Nadzienie: szpinak (72%), cebula, ser solankowy typu feta (17%) (mleko pasteryzowane, regulator kwasowości, sól morska, podpuszczka mikrobiologiczna), bułka tarta (pszenica), olej rzepakowy, skrobia (kukurydziana), czosnek świeży i suszony, przyprawy i ekstrakty przypraw, aromat.
Może zawierać: jaja, orzechy i orzeszki ziemne.
Sposób przygotowania: rozmrażaj przez około 90 minut w temp. optymalnej 18-25°C do pełnego rozmrożenia. Nie wymaga natrysku przed pieczeniem. Wypiek w piecu z zaparowaniem lub bez w temperaturze pieca: od 190 do 220°C.
Czas wypieku: około 16 do 18 minut.