Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Koncentrat bułki sojowe 20%

numer artykułu 46306
opakowanie worek 15 kg
producent Credin

Bułki sojowe to koncentrat 20% pieczywa pszennego z zawartością 25% grysu sojowego. Koncentrat zawiera także siemię lniane, pszenicę łamaną, otręby pszenne oraz kminek, dzięki czemu stanowi cenne źródło białka, błonnika i dobrze wpływa na trawienie tłuszczów w organiźmie. Wypieczone bułki cechuje chrupiąca skórka i duża objętość, a dodatek naturalnego słodu żytniego nadaje im złocistą barwę miękiszu i co najważniejsze znakomity smak. Koncentrat można stosować do produkcji chleba.

Receptura podstawowa

Mieszanka „BUŁKA SOJOWA 2000 g
Mąka pszenna 8000 g
Sól 200 g
Drożdże (świeże) 300 g
Woda 5500 g
Razem 16000 g

Metoda: wymieszać wszystkie składniki.
Czas mieszania: 4 min. na wolnych obrotach 6 min. na szybkich obrotach
Temperatura ciasta: 27°C
Wstępna fermentacja: 20 min.
Naważka: bułki – 2100g / 30 bułek
Końcowa fermentacja: ok. 40 min.
Warunki pieczenia: temp. 240-230°C, para przy wkładaniu
Czas pieczenia: bułki ok. 15-20 min.

© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173