Koncentrat bułki sojowe 20%
numer artykułu | 46306 |
opakowanie | worek 15 kg |
producent | Credin |
Bułki sojowe to koncentrat 20% pieczywa pszennego z zawartością 25% grysu sojowego. Koncentrat zawiera także siemię lniane, pszenicę łamaną, otręby pszenne oraz kminek, dzięki czemu stanowi cenne źródło białka, błonnika i dobrze wpływa na trawienie tłuszczów w organiźmie. Wypieczone bułki cechuje chrupiąca skórka i duża objętość, a dodatek naturalnego słodu żytniego nadaje im złocistą barwę miękiszu i co najważniejsze znakomity smak. Koncentrat można stosować do produkcji chleba.
Receptura podstawowa
Mieszanka „BUŁKA SOJOWA” | 2000 g |
Mąka pszenna | 8000 g |
Sól | 200 g |
Drożdże (świeże) | 300 g |
Woda | 5500 g |
Razem | 16000 g |
Metoda: wymieszać wszystkie składniki.
Czas mieszania: 4 min. na wolnych obrotach 6 min. na szybkich obrotach
Temperatura ciasta: 27°C
Wstępna fermentacja: 20 min.
Naważka: bułki – 2100g / 30 bułek
Końcowa fermentacja: ok. 40 min.
Warunki pieczenia: temp. 240-230°C, para przy wkładaniu
Czas pieczenia: bułki ok. 15-20 min.