Polepszacz E-Bułka
numer artykułu | 47588 |
opakowanie | worek 15 kg |
producent | Credin |
Preparat enzymatyczny do pieczywa pszennego. Pozwala na prowadzenie ciasta metodą jednofazową.
Dawkowanie: 0,3-0,5% w stosunku do masy mąki.
Receptura podstawowa
E-bułka | 40 g |
Mąka pszenna T550 lub T650 | 9700 g |
Mąka żytnia T720 | 300 g |
Sól | 200 g |
Drożdże | 350 g |
Cukier | 200 g |
Margaryna 80% | 1000 g |
Woda | 5350 g |
Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: ok. 2 min. wolne obroty, 10 min. szybkie obroty. Temp. ciasta: 24 °C.
Fermentacja wstępna: ok. 15 min. Fermentacja końcowa: ok. 50 min. Masa bułki (przed wypiekiem): 57-58 g.
Temp. pieczenia: 240-220 °C.
Czas pieczenia: ok. 16 min. w zależności od pieca i masy ciasta.