Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Polepszacz E-Bułka

numer artykułu 47588
opakowanie worek 15 kg
producent Credin

Preparat enzymatyczny do pieczywa pszennego. Pozwala na prowadzenie ciasta metodą jednofazową.

Dawkowanie: 0,3-0,5% w stosunku do masy mąki.

Receptura podstawowa

E-bułka 40 g
Mąka pszenna T550 lub T650 9700 g
Mąka żytnia T720 300 g
Sól 200 g
Drożdże 350 g
Cukier 200 g
Margaryna 80% 1000 g
Woda 5350 g

Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: ok. 2 min. wolne obroty, 10 min. szybkie obroty. Temp. ciasta: 24 °C.
Fermentacja wstępna: ok. 15 min. Fermentacja końcowa: ok. 50 min. Masa bułki (przed wypiekiem): 57-58 g.
Temp. pieczenia: 240-220 °C.
Czas pieczenia: ok. 16 min. w zależności od pieca i masy ciasta.

© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173