Mieszanka Świeżynka Plus

numer artykułu | 48137 |
opakowanie | worek 25 kg |
producent | Komplet |
Świeżynka Plus producenta Komplet to skoncentrowana 20% mieszanka cukiernicza przeznaczona do wypieku ciast drożdżowych i półfrancuskich. Gotowy wypiek charakteryzuje się niezwykle wilgotnym, puszystym miękiszem o kremowej barwie i wyjątkowym maślano- waniliowym smaku.
Zastosowanie mieszanki gwarantuje łatwość wykonania i powtarzalność produkcji.
Receptura podstawowa na ciasta drożdżowe:
Komplet Świeżynka Plus | 200 g |
Mąka pszenna typ 550 | 1000 g |
Cukier | 100 g |
Masło lub margaryna | 140 g |
Drożdże | 60 g |
Jaja | 100 g |
Woda około | 400 g |
Wykonanie:
ze wszystkich składników wyrobić ciasto.
Czas miesienia: 3 minuty na I biegu, 8 minut na II biegu.
Temperatura ciasta: około 24 °C.
Czas gary ciasta: około 15 minut.