Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Proszek kakaowy alkalizowany DE ZAAN 10-12% (pH 7,8-8,4) 2,5 kg

numer artykułu 39811
opakowanie worek 2,5 kg
producent Polmarkus

Proszek kakaowy otrzymuje się poprzez tłoczenie miazgi kakaowej z zastosowaniem hydrolizy. Po tłoczeniu otrzymywane jest masło kakaowe i kuch kakaowy, który następnie jest zgniatany na drobny, sypki proszek kakaowy. Miazga kakaowa jest wytwarzana z ziaren kakaowych , które są pozbawiane skorupy (powłoki) a następnie rozdrabniane na tzw. Niby kakaowe (nasiona). Są one następnie alkalizowane (z wyjątkiem naturalnego proszku kakaowego), palone i mielone na drobną miazgę kakaową.

Zawartość tłuszczu 10-12%.

© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI