Panarea

Składniki
1. Biszkopt czekoladowy
- Koncentrat ciasta czekoladowego 0.170 kg
- Jaja 0.065 kg
- Olej 0.060 kg
- Woda 0.050 kg
2. Mus kokosowy
- Śmietana 0.500 kg
- Top Mousse 0.125 kg
- Mleko 0.125 kg
- Masa kokosowa 0.060 kg
- Wiórki kokosowe 0.025 kg
3. Mus czekoladowy
- Non Temp Dark 0.200 kg
- Śmietana 30% 0.100 kg
- Śmietana roślinna 0.050 kg
- Śmietana zwierzęca 0.050 kg
- Spirytus 0.010 kg
- Żelatyna 0.004 kg
- Woda 0.022 kg
4. Połączenie ciasta i dekoracja
- Diamond czekoladowy kg
- Variegato Otella kg
Wykonanie
Biszkopt czekoladowy:


Wymieszać wszystkie składniki w mikserze przez ok. 1-2 minuty na wolnych obrotach. Piec w 170 - 180 st. C przez około 35-40 minut.
Mus kokosowy:
Wymieszać wszystkie składniki rózgą w mikserze.
Mus czekoladowy:
Śmietanę zagotować, dodać Non Temp, poczekać 4 minuty i połączyć. Dodać spirytus. Śmietanę roślinną i zwierzęcą ubić na 3/4. Ganasz połączyć z ubitą śmietaną i rozpuszczoną żelatyną.
Połączenie ciasta i dekoracja:
Do wykonania tego ciasta potrzebne są 3 formy półkuliste o trzech rozmiarach. W najmniejszej formie należy umieścić Variegato Otella, wyrównać, zamrozić szokowo. W formie średniej należy rozprowadzić mus kokosowy, włożyć do niego uprzednio zmrożoną Otella, wyrównać i ściąć. Zmrozić całość szokowo. Do największej formy wyłożyć mus czekoladowy, umieścić w nim uprzednio zmrożone warstwy Variegato Otella i musu kokosowego. Całość zmrozić szokowo. Następnie oblać żelem Diamond czekoladowym, udekorować.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".