Nadzienie pistacjowe z Kataifi

numer artykułu | 53143 |
opakowanie | wiadro 3,5 kg |
producent | Barbara Luijckx |
Dubajska czekolada oraz wszelkie wypieki, desery czy lody o tym smaku stały się w ostatnim czasie największym trendem w luksusowym cukiernictwie. Barbara Luijckx wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów, stworzyła nadzienie pistacjowe idealne do przygotowania tak popularnych słodkości.
Gotowe do użycia nadzienie pistacjowe zawierające 15% naturalnej pasty pistacjowej i 20% ciasta Kataifi. Zapewnia charakterystyczny smak z wyraźnie wyczuwalną nutą pistacji i aksamitną strukturę z prażonym, chrupkim akcentem. Posiada wszechstronne zastosowanie od czekolad w stylu dubajskim po ekskluzywne desery. Doskonała do nadziewania po wypieku rogalików, croissantów, muffinek, pączków, ciast, tart i tortów. Idealne jako dodatek do naleśników, gofrów, eklerów oraz lodów. Świetnie sprawdzi się także do mrożonych deserów warstwowych i semifreddo.