Polepszacz do pieczywa pszennego i cukierniczego Magimix Różowy

numer artykułu | 52257 |
opakowanie | worek 20 kg |
producent | Lesaffre |
Magimix różowy jest polecany do produkcji pieczywa pszennego zwykłego, wyborowego oraz półcukierniczego. Efekty użycia polepszacza są szczególnie widoczne w optymalnej objętości produktu końcowego, doskonałych walorach smakowo-zapachowych, równomiernej porowatości miękiszu oraz przedłużonym okresie przydatności do spożycia.
Polepszacz Magimix Różowy:
– usprawnia ręczną i maszynową obróbkę ciasta
– zwiększa tolerancję na temperaturę mieszenia ciasta
– intensyfikuje fermentację ciasta
– zwiększa tolerancje ciasta na poszczególne parametry procesu technologicznego
– pozwala na uzyskanie maksymalnej powtarzalności wyrobów gotowych
– zapewnienie bezpieczeństwa produkcji niezależnie od zmiennej jakości surowców
Dozowanie: 0,3 – 0,5% w stosunku do mąki, czyli 0,3 – 0,5 kg polepszacza na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem).
Warunki przechowywania: Produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25°C).