Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto Korzenne Soft

numer artykułu 10190
marka Komplet
opakowanie worek 25 kg
opakowanie zbiorcze 750 kg

Mieszanka do wyrobu ciasta korzennego o miodowym aromacie.  Zalety produktu: powtarzalna jakość – zawsze ten sam efekt, łatwość i szybkość wykonania, duża wydajność, różnorodne zastosowanie, wyrazisty smak i aromat miodowo – korzenny.  Piernik przekładany – receptura podstawowa:

– Korzenne Soft – 1000 g

– Olej – 450 g

– Jaja – 300 g

– Woda – 250 g

Warstwa owocowa:

– Marmolada – 400 g

Dekoracja:

– Kiddy Choco – 200 g

– Olej – 50 g

Składniki blatu połączyć i wyrobić na wolnym biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Gotowe ciasto rozłożyć na formy i piec.  Naważka: 2000 g/1 szt.  Czas mieszania ciasta: 2 min na pierwszym biegu. Temp. pieczenia: 190 st.C. Czas pieczenia: ok 20 min.

Ostudzony blat przekroić na dwie części. Marmoladę podgrzać do 80 st.C, a następnie rozsmarować pomiędzy dwa blaty korzenne oraz na wierzch ciasta. Składniki dekoracji podgrzać i połączyć. Następnie rozsmarować na wierzch ciasta korzennego z marmoladą. Po skrzepnięciu polewy pokroić na dowolne kawałki.

 

© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI