Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Bajka

Składniki

1. Blat

  • FiorFiore Camargo 1.000 kg
  • Cukier 0.200 kg
  • Jaja 0.500 kg
  • Woda 0.100 kg
  • Olej 0.400 kg
  • Żółtka 0.160 kg

2. Mus owocowy

  • Jabłko prażone z czarną porzeczką Prospona 2.500 kg
  • Masło 0.200 kg
  • FiorFiore Royal 0.100 kg

3. Mus mleczna czekolada

  • Żelatyna 0.028 kg
  • Woda 0.160 kg
  • Śmietana kremówka 0.500 kg
  • Ariba Latte Dyski 0.932 kg
  • Kremówka ubita 1.240 kg

4. Mus biała czekolada

  • Ariba Bianco Diamante 0.268 kg
  • Master Gourmet 0.180 kg
  • Kremówka ubita z dodatkowym Master Gourmet 0.180 kg

5. Zamszowanie i wyłożenie

  • Ariba Fondente Dyski 0.080 kg
  • Tłuszcz kokosowy 0.040 kg
  • Frużelina Ananasowa Prospona 0.600 kg
  • Frużelina Malinowa Prospona 0.600 kg

Wykonanie

1

Blat:

30min 175 o

Wszystkie składniki mieszamy na średnich obrotach przez 3 minuty. Pieczemy w blasze 60/40 ok. 30 minut w temp. 175 st. C.

2

Mus owocowy:

Podprażamy jabłko z porzeczką. Dodajemy krem Royal mieszając. Kiedy mus zacznie gęstnieć, wykładamy na blat Camargo.

3

Mus mleczna czekolada:

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy namoczoną żelatynę, następnie czekoladę, całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany ganasz (który powinien mieć temp. nie wyższą niż 36 st. C) łączymy z ubitą kremówką. Gotowy mus wykładamy na masę jabłkową. Ciasto odstawiamy do chłodni.

4

Mus biała czekolada:

Rozpuszczamy czekoladę z Master Gourmet jak w recepturze. Temperatura ganaszu nie powinna być wyższa niż 36 st. C. Łączymy z ubitą kremówką (do której dodajemy Master Gourmet wg uznania). Gotowy mus szprycujemy gładką tylką na schłodzone ciasto. Odstawiamy do zamrażarki na 30 minut

5

Zamszowanie i wyłożenie:

Rozpuszczamy czekoladę z tłuszczem, a następnie malujemy specjalnym pistoletem schłodzone ciasto na tzw. "zamsz". Następnie szprycujemy frużeliną na przemian smakowo między paski wykonane z musu z białej czekolady.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
FiorFiore Camargo
Cukier
Jaja
Woda
Olej
Żółtka
Jabłko prażone z czarną porzeczką Prospona
Masło
FiorFiore Royal
Żelatyna
Śmietana kremówka
Ariba Latte Dyski
Kremówka ubita
Ariba Bianco Diamante
Master Gourmet
Kremówka ubita z dodatkowym Master Gourmet
Ariba Fondente Dyski
Tłuszcz kokosowy
Frużelina Ananasowa Prospona
Frużelina Malinowa Prospona
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI