Kostka “Owoce Leśne”

Składniki
1. Biszkopt
- Jajka 0.900 kg
- Cukier 0.400 kg
- Mąka 0.400 kg
- Bisquita 0.060 kg
2. Mus z kremu Brulee
- Mleko 0.600 kg
- Śmietana 0.800 kg
- Krem Brulee 0.300 kg
- Sanatine 0.080 kg
- Ubita śmietana 0.800 kg
3. Warstwa owocowa
- Owoce leśne w żelu 0.900 kg
- Woda 0.100 kg
- Cukier 0.050 kg
- Sanatine 0.030 kg
4. Mus z owoców leśnych
- Fond Owoce Leśne 0.375 kg
- Woda 0.300 kg
- Ubita śmietana 1.500 kg
5. Polewa malinowa
- Belnap 0.150 kg
- Woda 0.125 kg
- Decorgel Malinowy 0.425 kg
- Decorgel Glamour 0.075 kg
Wykonanie
Biszkopt:
Wszystkie składniki ubijać na wysokich obrotach przez ok.6-8min. Wylać na blachę 60 x 40 i wypiekać w temp. 220 stopni przez około 7 minut. Składniki zostały podane na 3 sztuki 6- x 40 cm
Mus z kremu Brulee:
Zagotować mleko ze śmietaną. Sanatine wymieszać z Cremem Brulee i wsypać do zagotowanych płynów. Ponownie zagotować do pierwszego "bulgnięcia". Kiedy mus osiągnie temp.ok. 30°C dodać ubitą śmietanę. Całą masę wylać na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem i schłodzić.
Warstwa owocowa:
Zagotować wodę z cukrem. Dodać Sanatine i na końcu owoce w żelu. Całość wylać na biszkopt i schłodzić
Mus z owoców leśnych:
Połączyć wodę z Fondem, a następnie dokładnie wymieszać z lekko ubitą śmietaną. Całość nałożyć na schłodzone owoce i nadal schładzać.
Polewa malinowa:
Zagotować Belnap z wodą. Wymieszać oba Decorgele i połączyć z zagotowanym żelem. Oblewać najlepiej zamrożone torty.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".