Sernik z kremem cytrynowym

Składniki
1. Ciasto Kruche
- Sucrea Mix Ciasta Kruchego 1.000 kg
- Masło 0.400 kg
- Jajka całe 0.150 kg
2. Masa serowa
- Twaróg 2.500 kg
- Woda 0.500 kg
- Żółtka 0.250 kg
- Sucrea Quark Stabil 0.750 kg
- Białko 0.500 kg
- Cukier 0.500 kg
- Aromat Favorit SUCREA®Cytrynowy 0.008 kg
3. Krem cytrynowy
- Woda 0.800 kg
- Śmietana 1.600 kg
- SUCREA® Tarte Citrone 0.800 kg
Wykonanie
Ciasto Kruche:
Wymieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wywałkować na blachę i zapiec na jasny kolor.
Masa serowa:
Wszystkie składniki oprócz białka i cukru mieszamy na średnich obrotach przez 5 minut. Następnie ubijamy białko z cukrem i dodajemy do masy serowej. Wykładamy na wypieczone ciasto kruche.
Krem cytrynowy:
Wymieszać składniki i delikatnie wylać na masę serową. Czas pieczenia: 70 minut. Temperatura pieczenia: 180-190°C. Po wypieczeniu posmarować żelem Belnap.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".