Karmelowe Jabłuszko

Składniki
1. Biszkopt
- FiorFiore Camargo 0.114 kg
- Cukier 0.022 kg
- Jaja 0.056 kg
- Olej 0.046 kg
- Woda 0.012 kg
- Żółtka 0.018 kg
2. Mus owocowy
- Jabłko prażone 0.267 kg
- Brzoskwinie kostka 0.178 kg
- Masło 0.021 kg
- Fiorfiore Royal 0.018 kg
3. Mus karmelowy i dekoracja
- Woda 0.051 kg
- Żelatyna 0.007 kg
- Śmietana kremówka 0.127 kg
- Ariba Latte Dyski 0.237 kg
- Pasta Caramello 0.020 kg
- Kremówka ubita 0.316 kg
- Master Gel Gold Neutro 0.120 kg
Wykonanie
Biszkopt:
Odpiekamy i wycinamy krążki biszkoptowe. Przygotowujemy taśmę z czekolady imitującą słoje drzewa. Wykładamy wewnątrz rantu.
Mus owocowy:
Podprażamy jabłko z brzoskwinia i masłem. Dodajemy krem Royal mieszając. Kiedy mus zacznie gęstnieć wykładamy na blat Camargo.
Mus karmelowy i dekoracja:
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy namoczoną żelatynę, następnie czekoladę, wszystko mieszamy. Do masy czekoladowej dodajemy pastę karmelową i łączymy całość z ubitą kremówką. Masa czekoladowa (ganasz) nie powinna przekraczać 36ºC. Gotowy mus wykładamy na masę jabłkową. Po schłodzeniu dekorujemy żelem na zimno.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".