Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto

Składniki

  • Drożdże 0.500 kg
  • Mleko 1.850 kg
  • Mąka 6.000 kg
  • Jaja 0.600 kg
  • Cukier 1.050 kg
  • Masło 2.500 kg
  • Marcepan 1.500 kg
  • Mączka migdałowa 0.150 kg
  • Sól 0.060 kg
  • Skórka z cytryny 0.150 kg
  • Wanilia 0.050 kg
  • Kandyzowana skórka z cytryny 2.000 kg
  • Migdały (pokrojone) 1.000 kg
  • Rum 0.250 kg
  • Woda 0.150 kg

Wykonanie

1

Ciasto:

Następujące składniki: kandyzowane skórki z cytryny (2,000 kg), pokrojone migdały (1,000 kg), rum, woda (0,150 kg), cukier (0,050 kg) macerować wcześniej przez 24 godziny. Drożdże, mleko i 3,000 kg mąki należy dokładnie wymieszać i pozostawić na 1-2 godziny spoczynku. Następnie pozostałe składniki wymieszać z przygotowanym wcześniej ciastem do uzyskania odpowiedniej masy na stollę (Na koniec powstałą masę podzielić na kęsy 750g, uformować i pozostawić na 1-2 godzinę spoczynku.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Drożdże
Mleko
Mąka
Jaja
Cukier
Masło
Marcepan
Mączka migdałowa
Sól
Skórka z cytryny
Wanilia
Kandyzowana skórka z cytryny
Migdały (pokrojone)
Rum
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI