Mieszanka muffin czekoladowy

numer artykułu | 46087 |
opakowanie | worek 15 kg |
opakowanie zbiorcze | 500 kg |
producent | Credin |
Muffinki wypieczone na bazie mieszanki charakteryzują się: delikatną i puszystą strukturą miękiszu, chrupiącą skórką na zewnątrz, naturalną, czekoladową barwą, dużą wilgotnością i dłuższą świeżością, delikatnym czekoladowym smakiem.
Mieszanka łatwa w użyciu, różnorodność i elastyczność zastosowania, w zależności od zastosowanego dodatku (tj. czekolada, orzechy, kokos, owoce, Nadzienia Owocowe Credi Fruits itd.) można wykreować wiele wariantów muffinek smakowych, powtarzalna jakość końcowego wyrobu, doskonałe w wersji cup-cake.
Receptura podstawowa:
– Muffin czekoladowy – 1000 g
– Jajka- 360 g
– Olej 350 g
– Woda 220 g
Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: ok. 4 min. na średnich obrotach.
Naważka: 100g/1 szt. (papilotka “tulipan”).
Temp. pieczenia: ok. 30-35 min.
Dekoracja: wg. uznania