Krem chałwowy
numer artykułu | 9818 |
opakowanie | wiadro 12 kg |
opakowanie zbiorcze | 480 kg |
producent | Terravita |
Wyprodukowany z dobieranych najlepiej składników krem chałwowy charakteryzuje się wybornym smakiem, aksamitną konsystencją, niezastąpionym aromatem oraz możliwością mieszania praktycznie z każdym tłuszczem cukierniczym. Posiada on szerokie zastosowanie w cukiernictwie do zdobienia, do nadziewania wyrobów cukierniczych i pieczywa cukierniczego oraz do nadawania produktom odpowiedniej do zapotrzebowania nuty smakowej.
Krem nadaje się do produkcji andrutów,krem należy delikatnie podgrzać (najwyżej parę stopni powyżej temp. pokojowej) aby uzyskać większą smarowność ,w miarę potrzeby można dodać ewentualnie 1-1,5% oleju ,i można można nakładać na wafle, a następnie parę stopni wychłodzić.W tym produkcie może wystąpić problem z tzw “krokodylem” czyli mocnego odginania się zewnętrznych warstw wafla (różnica w wilgotności wew.i zew. powierzchni ) jedynym sposobem jest możliwie szybkie spakowanie w hermetyczne opakowanie foliowe (flowpack).