Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Chleb na Dzień 50%

numer artykułu 21884
marka Ireks
opakowanie worek 25 kg
opakowanie zbiorcze 750 kg

Mieszanka wypiekowa do produkcji pieczywa gatunkowego o dużej zawartości błonnika z dodatkiem ziaren oleistych oraz pełnoziarnistej śruty i mąki.  Zalety: łatwa i racjonalna produkcja pieczywa gatunkowego, możliwość obróbki poprzez linie produkcyjne, wielostronne możliwości obrobienia. Mocno aromatyczny smak, pożywny, soczysty miękisz,  zwięzła struktura, bardzo dobra świeżość, duża zawartość ziaren oleistych.  Receptura podstawowa:

– Mąka pszenna – 50,000 kg

– Chleb na Dzień – 50,000 kg

– Sól – 2,000 kg

– Drożdże – 3,000 kg

–  Woda – 58,000 – 60,000 l

Czas miesienia 5 + 5 minut. Temperatura ciasta 27 – 28 °C. Lażakowanie 15 minut.  Naważka 750 g przy chlebach sadzonach taśmowo. Międzygarowanie 10 minut. Garowanie kęsów 45 minut. Temperatura pieczenia 230 °C, opadająca na 210 °C.  Czas pieczenia 45 – 50 minut, w zależności od wielkości kęsów (temperatura w środku chleba 98 °C).

© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI