Chleb na Dzień 50%

numer artykułu | 21884 |
marka | Ireks |
opakowanie | worek 25 kg |
opakowanie zbiorcze | 750 kg |
Mieszanka wypiekowa do produkcji pieczywa gatunkowego o dużej zawartości błonnika z dodatkiem ziaren oleistych oraz pełnoziarnistej śruty i mąki. Zalety: łatwa i racjonalna produkcja pieczywa gatunkowego, możliwość obróbki poprzez linie produkcyjne, wielostronne możliwości obrobienia. Mocno aromatyczny smak, pożywny, soczysty miękisz, zwięzła struktura, bardzo dobra świeżość, duża zawartość ziaren oleistych. Receptura podstawowa:
– Mąka pszenna – 50,000 kg
– Chleb na Dzień – 50,000 kg
– Sól – 2,000 kg
– Drożdże – 3,000 kg
– Woda – 58,000 – 60,000 l
Czas miesienia 5 + 5 minut. Temperatura ciasta 27 – 28 °C. Lażakowanie 15 minut. Naważka 750 g przy chlebach sadzonach taśmowo. Międzygarowanie 10 minut. Garowanie kęsów 45 minut. Temperatura pieczenia 230 °C, opadająca na 210 °C. Czas pieczenia 45 – 50 minut, w zależności od wielkości kęsów (temperatura w środku chleba 98 °C).