Chleb Bonvital 50%

numer artykułu | 11583 |
marka | Lesaffre |
opakowanie | worek 25 kg |
opakowanie zbiorcze | 600 kg |
BonVital to pieczywo przygotowane na bazie mąki żytniej i pszennej z dodatkiem siemienia lnianego oraz ziaren słonecznika. Idealne do produkcji pieczywa zarówno żytniego jak i pszenno-żytniego. Pieczywo BonVital wyróżnia się ponadto dużą wilgotnością i długotrwałą świeżością. Receptura podstawowa:
– Mąka żytnia typ 720 – 500 g
– Mieszanka Bonvital – 500 g
– Woda – 700 g
– Drożdże – 30 g
– Zakwas w płynie Ritesa – 23 g
Wszystkie składniki ciasta wymiesić do normalnej konsystencji. Czas miesienia – 13 minut + 2 minuty. Odstawić ciasto do wstępnej fermentacji na około 20 minut. Następnie odważyć pożądaną gramaturę, uformować kęs ciasta, po czym fermentować w temperaturze 35 st. C i wilgotności 80% przez 50-60 minut. Piec z zaparowaniem w temperaturze 220 st. C przez 45-50 minut.