Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Chleb Bonvital 50%

numer artykułu 11583
marka Lesaffre
opakowanie worek 25 kg
opakowanie zbiorcze 600 kg

BonVital to pieczywo przygotowane na bazie mąki żytniej i pszennej z dodatkiem siemienia lnianego oraz ziaren słonecznika. Idealne do produkcji pieczywa zarówno żytniego jak i pszenno-żytniego. Pieczywo BonVital wyróżnia się ponadto dużą wilgotnością i długotrwałą świeżością.  Receptura podstawowa:

– Mąka żytnia typ 720 – 500 g

– Mieszanka Bonvital – 500 g

– Woda – 700 g

– Drożdże – 30 g

– Zakwas w płynie Ritesa – 23 g

Wszystkie składniki ciasta wymiesić do normalnej konsystencji. Czas miesienia – 13 minut + 2 minuty. Odstawić ciasto do wstępnej fermentacji na około 20 minut. Następnie odważyć pożądaną gramaturę, uformować kęs ciasta, po czym fermentować w temperaturze 35 st. C i wilgotności 80% przez 50-60 minut. Piec z zaparowaniem w temperaturze 220 st. C przez 45-50 minut.

 

© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI