Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Pieczywo czosnkowe

15-25min 240-220o

Składniki

  • PIeczywo czosnkowe 25% Credin 2.000 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.120 kg
  • Woda 1.150 kg

Wykonanie

1

Pieczywo czosnkowe:

Czas miesienia: do uzyskania dobrej konsystencji 2 min. na wolnych i 6 min. na szybkich obrotach. Temp. ciasta: 27 st.C. Czas leżakowania: 15 min. Naważka: bułki 1800 g, bagietki 200-350 g. Czas garowania: ok. 30 min. Czas pieczenia: ok. 15 min.- bułki, 20-25 min.bagietki. Temp. pieczenia: 240-220 st.C, zaparować piec przy wykładaniu. Bułki uformować i włożyć do formy lub na blachę bagietkową. W przypadku pieczenia na blachach (luzem) ciasto powinno być sztywne.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
PIeczywo czosnkowe 25% Credin
Drożdże Lesaffre
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI