Czekoladowy ganache i wykończenie całości
Składniki
- Czekolada biała 0.600 kg
- Śmietana 0.250 kg
- Masło 0.050 kg
- Spirytus 0.010 kg
- Aromat cytrynowy 0.003 kg
Wykonanie
Czekoladowy ganache i wykończenie całości:
Czekoladowy ganache: pokrojona czekoladę zalewamy zagotowaną śmietaną - lekko mieszamy, potem dodajemy pokrojone masło i dalej mieszamy. Na końcu dodajemy spirytus i aromat, odstawiamy do wystygnięcia nakładając folię strecz (żeby nie obeschło). Masę ganache ubijamy ok. 1 min. a następnie szprycujemy na ciasteczka maroni i składamy na dwa (na wzór: bitki.) Gotowe ciasteczka schładzamy lub mrozimy i wykańczamy do połowy w czekoladzie.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".