Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Czekoladowy ganache i wykończenie całości

Składniki

  • Czekolada biała 0.600 kg
  • Śmietana 0.250 kg
  • Masło 0.050 kg
  • Spirytus 0.010 kg
  • Aromat cytrynowy 0.003 kg

Wykonanie

1

Czekoladowy ganache i wykończenie całości:

Czekoladowy ganache: pokrojona czekoladę zalewamy zagotowaną śmietaną - lekko mieszamy, potem dodajemy pokrojone masło i dalej mieszamy. Na końcu dodajemy spirytus i aromat, odstawiamy do wystygnięcia nakładając folię strecz (żeby nie obeschło). Masę ganache ubijamy ok. 1 min. a następnie szprycujemy na ciasteczka maroni i składamy na dwa (na wzór: bitki.) Gotowe ciasteczka schładzamy lub mrozimy i wykańczamy do połowy w czekoladzie.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Czekolada biała
Śmietana
Masło
Spirytus
Aromat cytrynowy
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI