Ciasto czekoladowo – orzechowe

Składniki
1. Blat orzechowy
- Białka - 3 szt. kg
- Cukier puder 0.090 kg
- Orzechy + migdały 0.150 kg
- Skrobia ziemniaczana 0.025 kg
2. Blat ciemny Completo Cacao
- Fior Fiore Completo Cacao 0.250 kg
- Olej 0.095 kg
- Woda 0.095 kg
- Jaja 0.020 kg
3. Krem kawowy i wykonanie całości
- Masło lub margaryna gioia 0.230 kg
- Caravella cover white 0.140 kg
- Kawa Goriziana 0.020 kg
- Spirytus 0.010 kg
- Frutamax czarna porzeczka 0.120 kg
Wykonanie
Blat orzechowy:
Ubić białka, następnie dodać cukier puder. Osobno połączyć orzechy, migdały, skrobię ziemniaczaną. Po uzyskaniu sztywnej piany wymieszać całość i piec w temp. 180 ºC ok. 15-20 min.
Blat ciemny Completo Cacao:


Wszystkie surowce mieszać 5 min. na średnich obrotach. Wypiekać w temp. 170-180 ºC ok. 25-30 min. Rorma 20 x 30 cm - 2 blaciki
Krem kawowy i wykonanie całości:
Krem kawowy: napowietrzyć masło lub margarynę. Dodać Caravellę cover white i mieloną kawę Goriziana. Na koniec doprawić spirytusem. Całość: do ramki 20 x 30 cm wlożyć biszkopt orzechowy i lekko go nasączyć. Przesmarować cienką warstwą powideł. Nałożyć 150g kremu i wysmarować. Nałożyć biszkopt ciemny, nasączyć i ponownie nałożyć 150g kremu kawowego. Ponownie przykryć blatem czekoladowym, nasączyć biszkopt i zamknąć całość 100g kremu kawowego. Na koniec oblać 400g Caravellą cover white.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".