Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Chrupek

Składniki

1. Biszkopt ciemny completo cacao

  • Fiorfiore completo cacao 0.340 kg
  • Olej 0.120 kg
  • Woda 0.120 kg
  • Jaja - 2 szt. kg

2. Masa chrupka

  • Cara Cracine Cacao Barry Callebaut 0.250 kg
  • Masło lub margaryna 0.080 kg

3. Mus waniliowy

  • Śmietana 0.700 kg
  • Fond neutralny 0.140 kg
  • Woda 0.140 kg
  • Pasta waniliowa Ovovan Elenka 0.020 kg

4. Całość

  • Caravella cover white 0.300 kg
  • Caravella cover cacao 0.050 kg
  • Olej 0.050 kg
  • Woda 0.200 kg
  • Cukier 0.100 kg
  • Cytryna - 1/2 szt. kg
  • Spirytus 0.030 kg

Wykonanie

1

Biszkopt ciemny completo cacao:

30min 170-180o

Biszkopt ciemny completo cacao (blacha 30 x 20 cm): wszystkie składniki mieszać płaskim mieszadłem przez ok. 5 min. na średnich obrotach (proporcja na dwa blaciki). Wypiekać w temp. 170-180 st. C ok. 30 min.

2

Masa chrupka:

Masa chrupka: podgrzać masło lub margarynę. Dodać Cara Crakine. Całość wylać na biszkopt.

3

Mus waniliowy:

Ubić śmietanę. Fond rozmieszać z wodą i pastą waniliowa. Połączyć wszystko razem do uzyskania jednolitej konsystencji.

4

Całość:

Do ramki 30 x 20 cm lub 2 torcików o średnicy 18 cm wyłożyć biszkopt ciemny, delikatnie nakropić. Rozpuścić masło i do ciepłego dodać Cara Crakinę mieszając do uzyskania jednolitej dość luźnej konsystencji. Chrupką masę wylać ma biszkopt i zostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia. Kolejno wyłożyć na scaloną masę połowę kremu waniliowego, rozsmarować, nałożyć nakropiony biszkopt i pozostałą część kremu waniliowego. tak przygotowane ciastko można zmrozić, oblewać Caravellą cover cacao oraz white z dodatkiem oleju. Dekoracja: Polewa Callebaut ISD 400 - 0,300 kg Cara Cracine - 0,050 kg Rozpuścić polewę. Dodac Cara Crakinę, wymieszać i wylać na folię. Po zastygnięciu wycinać lub łamać kawałki do dekorowania.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Fiorfiore completo cacao
Olej
Woda
Jaja - 2 szt.
Cara Cracine Cacao Barry Callebaut
Masło lub margaryna
Śmietana
Fond neutralny
Pasta waniliowa Ovovan Elenka
Caravella cover white
Caravella cover cacao
Cukier
Cytryna - 1/2 szt.
Spirytus
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI