Glazura i wykończenie całości
Składniki
- Śmietana 0.400 kg
- Kakao 0.200 kg
- Cukier 0.500 kg
- Woda 0.430 kg
- Syrop skrobiowy 0.100 kg
- Żelatyna 0.040 kg
- Woda 0.125 kg
Wykonanie
Glazura i wykończenie całości:
Glazura lśniąca: zagotować śmietanę z wodą, syropem i cukrem. Wsypać kakao i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko zmiksować blenderem i przesiać przez sito. Żelatynę do wszystkiego można namoczyć, bo w musach jest podana żelatyna połączona z wodą - proporcja 0,30 kg na 0,07 kg Całość: na biszkopt orzechowy wylać przygotowaną masę prażynkową. Całość wystudzić w lodówce ok. 15 min. Na masę prażynkową wylać mus na mlecznej czekoladzie i przykryć kolejnym biszkoptem.Kolejną warstwą jest mus na białej czekoladzie, którego należy wyłożyć połowę, wysmarować i zatopić żelkę owocową. Całość przykryć pozostałą częścią musu. Oblewać po zmrożeniu lśniącą glazurą lub wykonać zamsz przy pomocy płynnej czekolady nakładanej pistoletem.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".