Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Sernik deserowy I

Składniki

1. Biszkopt ciemny 30 x 40 cm

  • Jaja - 6 szt. kg
  • Cukier 0.120 kg
  • Mąka 0.090 kg
  • Kakao 0.030 kg

2. Mus śmietankowo – cytrynowy

  • Śmietana 0.250 kg
  • Woda 0.070 kg
  • Stabilizator Dolce cytrynowy 0.025 kg
  • Stabilizator Dolce neutralny 0.025 kg

3. Blat sernikowy 30 x 40 cm

  • Ser mielony 0.600 kg
  • Masło 0.150 kg
  • Cukier puder 0.200 kg
  • Jaja - 6 szt. kg
  • Krem budyniowy Sycyliana 0.050 kg
  • Proszek do pieczenia 0.005 kg

4. Mus czekoladowy

  • Śmietana 0.530 kg
  • Czekolada mleczna 823 0.200 kg
  • Czekolada deserowa 811 0.170 kg

5. Wykonanie całości

  • Frutamax czarna porzeczka Prospony 0.200 kg
  • Caravella Cover White 0.300 kg

Wykonanie

1

Biszkopt ciemny 30 x 40 cm:

Biszkopt ciemny: oddzielić białka od żółtek. Ubić białka i dodawać kolejno cukier. Do ubitej piany wlać żółtka i mieszać na wolnych obrotach. Do masy wsypać mąkę z kakao i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Blat piec w temp. 180-190 st. C ok. 15 min.

2

Mus śmietankowo – cytrynowy:

Lekko ubić śmietanę. Stabilizator połączyć z wodą i wymieszać z lekko ubitą śmietaną.

3

Blat sernikowy 30 x 40 cm:

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Do napowietrzonego tłuszczu dodawać kolejno żółtka. Następnie dodać ser z budyniem i proszkiem do pieczenia. Na koniec wymieszać z ubitą pianą.

4

Mus czekoladowy:

Rozpuścić czekoladę do temp. 45-50 st.C a następnie wymieszać z lekko ubitą śmietaną. UWAGA! Mus mieszać na trzy dozowania czekolady.

5

Wykonanie całości:

Blat czekoladowy nasączyć ponczem z dodatkiem alkoholu. Wysmarować blat frutamax czarną porzeczkę. Kolejno wysmarować mus śmietankowo - cytrynowy i przykryć blatem sernikowym. Następnie rozsmarować mus czekoladowy. Całość dobrze schłodzić i dekorować lśniącą polewą Caravella Cover White.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Jaja - 6 szt.
Cukier
Mąka
Kakao
Śmietana
Woda
Stabilizator Dolce cytrynowy
Stabilizator Dolce neutralny
Ser mielony
Masło
Cukier puder
Krem budyniowy Sycyliana
Proszek do pieczenia
Czekolada mleczna 823
Czekolada deserowa 811
Frutamax czarna porzeczka Prospony
Caravella Cover White
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI