Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mus czekoladowy

Składniki

  • Ubita śmietana 1.000 kg
  • Czekolada 811 0.700 kg
  • Zółtka 0.120 kg
  • Cukier 0.125 kg
  • Woda 0.080 kg

Wykonanie

1

Mus czekoladowy:

Cukier upalić dodając pod koniec wodę. Doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia  cukru. Żółtka ubijamy dodając stopniowo  upalony cukier i wypieniamy do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę rozpuszczamy do 40-45 st.C. Lekko ubijamy śmietanę i mieszamy czekoladę na zmianę dodając masę żółtkową i śmietanę. Po uzyskaniu jednolitej masy przekładamy torty.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Ubita śmietana
Czekolada 811
Zółtka
Cukier
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI