Mus czekoladowy
Składniki
- Ubita śmietana 1.000 kg
- Czekolada 811 0.700 kg
- Zółtka 0.120 kg
- Cukier 0.125 kg
- Woda 0.080 kg
Wykonanie
Mus czekoladowy:
Cukier upalić dodając pod koniec wodę. Doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia cukru. Żółtka ubijamy dodając stopniowo upalony cukier i wypieniamy do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę rozpuszczamy do 40-45 st.C. Lekko ubijamy śmietanę i mieszamy czekoladę na zmianę dodając masę żółtkową i śmietanę. Po uzyskaniu jednolitej masy przekładamy torty.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".