Mieszanka Boleros
numer artykułu | 10289 |
marka | Komplet |
opakowanie | worek 10 kg |
opakowanie zbiorcze | 750 kg |
100% mieszanka do produkcji delikatnych kulek serowych. Mieszanka zawiera sproszkowany ser twarogowy. Znakomicie nadaje się do obróbki maszynowej. Ciastka wyróżniają się wyjątkowo równomierną i puszystą strukturą, świetnie nadają się do zamrażania. Receptura podstawowa Kulki Boleros ok 120 szt. po 25 g:
– Boleros – 1,000 g
– Jaja – 950 g
– Woda – 750 g
– Olej – 300 g
Przybranie:
– Cukier – 240 g
Wszystkie składniki masy połączyć i przy pomocy płaskiego mieszadła na średnim biegu wyrobić do uzyskania gładkiej konsystencji. Czas mieszania: 3 minuty, następnie masę odstawić na chwilę. Czas odstawienia: ok 5 minut. Za pomocą urządzenia dozującego lub łyżki do porcjowania lodów ciasto dozować bezpośrednio do tłuszczu. Usmażyć. Czas smażenia: np. przy naważce 25 g na szt. ok 8 minut. Temp. tłuszczu: ok 175 st.C. Po usmażeniu ciastka Boleros otoczyć w cukrze.