Ciasto Jogosoft

numer artykułu | 2299 |
opakowanie | worek 25 kg |
opakowanie zbiorcze | 750 kg |
producent | Komplet |
Mieszanka na bazie jogurtu o różnorodnym zastosowaniu do wypieku: babek, babeczek oraz ciast na blasze z kremem i z owocami.
Przykładowa receptura: Babeczki torciki
– Jogosoft – 1,000 kg
– olej jadalny lub masło płynne – 0,400 kg
– woda – 0,500 kg
– Masa Percepanowa Komplet – 0,100 kg
– Łezki Czekoladowe Komplet – 0,200 kg
Rada Mistrza! Zamiast Masy Percepanowej Komplet można zastosować 50 g percepanu lub marcepanu z 50 g cukru i 50 g jaj.
Wszystkie składniki, z wyjątkiem Łezki Czekoladowej, wymieszać przez 3 min. na szybkim biegu, korzystając z dużej rózgi. Na końcu dodać Łezki Czekoladowe. Pozostałą masę wlać do natłuszczonych foremek na małe babeczki. Po wystygnięciu ciasta dekorować według uznania. Naważka: małe foremki 60 ml: 45 g / średnie foremki 250 ml: 150 g / duże foremki 600 ml: 450 g. Temp. pieczenia: 170-180 st. C (piec w niskiej temp.). Czas pieczenia: 20/25/45 min w zależności od rodzaju ciasta.