Koncentrat Zuppa Inglese nr 303
numer artykułu | 13037 |
opakowanie | butelka 2,6 kg |
producent | Elenka |
Jest to popisowy smak kremu deserowego Elenki. Krem na bazie jajek, wzbogacony w aromat rumowy (bez alkoholu) i zapach sycylijskich cytryn, pomarańczy i mandarynek. Może być używany do lodów, kremów do ciast, kremów maślanych, chantilly, wykończeń i biszkoptów. Receptura na lody: 30 g Zuppa Inglese/1000 g bazy mlecznej
Przepis na kruche ciasteczka: utrzeć w ubijarce planetarnej 100 g Crema Pasticcera Elenka, 750 g margaryny, 400 g cukru. Dodać 250 g jajek, 30 g Zuppa Inglese. Kiedy wszystko jest dobrze ubite, dodać 1000 g mąki. Piec w piekarniku w 200 C przez 18 – 20 min. (zamknięty zawór).