Pasta Żyrafa

numer artykułu | 53251 |
opakowanie | worek 12,5 kg |
producent | Bakels |
Nowa, ulepszona receptura dekoracyjnej Pasty Żyrafa to jeszcze lepszy smak i struktura skórki dekorowanego pieczywa. Produkt zawdzięcza nazwę charakterystycznemu wzorowi, jaki zdobi skórkę pieczywa po wyciągnięciu z pieca.
– łatwa w przygotowaniu – wystarczy wymieszać z wodą i drożdżami,
– świetna do dekoracji chlebów i bułek,
– pozostawia idealnie chrupiącą skórkę,
– doskonale smakuje.
Receptura podstawowa:
Pasta Żyrafa | 1 000 g |
świeże drożdże | 30 g |
ciepła woda 30°C | 900 g |
Połączyć składniki do jednolitej formy pasty. Nałożyć na pieczywo PRZED FERMENTACJĄ. Wypiekać bez zaparowania zgodnie z procesem.
Przechowywanie: w chłodnym, ciemnym i suchym miejscy, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.