Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Pasta Żyrafa

numer artykułu 53251
opakowanie worek 12,5 kg
producent Bakels

Nowa, ulepszona receptura dekoracyjnej Pasty Żyrafa to jeszcze lepszy smak i struktura skórki dekorowanego pieczywa. Produkt zawdzięcza nazwę charakterystycznemu wzorowi, jaki zdobi skórkę pieczywa po wyciągnięciu z pieca.

– łatwa w przygotowaniu – wystarczy wymieszać z wodą i drożdżami,
– świetna do dekoracji chlebów i bułek,
– pozostawia idealnie chrupiącą skórkę,
– doskonale smakuje.

Receptura podstawowa:

Pasta Żyrafa  1 000 g
świeże drożdże 30 g
ciepła woda 30°C 900 g

Połączyć składniki do jednolitej formy pasty. Nałożyć na pieczywo PRZED FERMENTACJĄ. Wypiekać bez zaparowania zgodnie z procesem.

Przechowywanie: w chłodnym, ciemnym i suchym miejscy, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI