Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ganasz

Składniki

  • Śmietana 34% 0.260 kg
  • Syrop lub miód płynny Prospona 0.080 kg
  • Masło 0.080 kg
  • Czekolada 811 Barry Callebaut 0.300 kg
  • Czekolada 823 lub Czekolada miodowa 556 Barry Callebaut 0.140 kg
  • Spirytus 0.030 kg

Wykonanie

1

Ganasz:

Zagotować śmietanę z masłem i syropem. Wsypać obie czekolady i zostawić do ich upłynnienia. Następnie wymieszać dokładnie, zostawić do przestygnięcia (do ok. 40 stopni Celsjusza). Dodać spirytus, wymieszać, wylać na ciasto.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Śmietana 34%
Syrop lub miód płynny Prospona
Masło
Czekolada 811 Barry Callebaut
Czekolada 823 lub Czekolada miodowa 556 Barry Callebaut
Spirytus
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI