Ciasto migdałowe Floryda Nuts

Składniki
1. Ciasto
- Ciasto Floryda Eco Trade 0.750 kg
- Jaja 0.300 kg
- Olej 0.230 kg
- Woda 0.150 kg
2. Krem budyniowy
- Eco Vanila - krem Eco Trade 0.200 kg
- Woda (zimna przegotowana) 0.500 kg
- Masło 0.200 kg
3. Ganasz
- Czekolada Barrry Callebaut 0.400 kg
- Śmietana Suprima 0.200 kg
4. Masa migdałowo-orzechowa
- Orzech włoski 0.250 kg
- Migdał 0.100 kg
- Miód płynny Prospona 0.200 kg
- Cukier kryształ 0.150 kg
- Masło lub margaryna 0.200 kg
Wykonanie
Ciasto:

Wszystkie składniki wymieszać w maszynie cukierniczej(wolne obroty 3 min.). Ciasto wylewać na blachę. Wypiekać w temp. ok 180 oC.
Krem budyniowy:
Eco Vanilę i wodę wymieszać mikserem przez ok. 2-3 min., na wysokich obrotach. Osobno napowietrzyć masło. Następnie mieszając dodawać porcjami napowietrzony tłuszcz do kremu budyniowego .
Ganasz:
Śmietanę zagotować - zdjąć z ognia, następnie dodać do niej czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia.
Masa migdałowo-orzechowa:
Miód, cukier i tłuszcz rozpuścić. Następnie dodać bakalie i smażyć mieszając ok. 5 min.
Wykonanie całości:
Ciasto przekroić na dwie warstwy. Na jedną warstwę wylać ganasz. Pozostawić do zastygnięcia, następnie wyłożyć krem budyniowy. Przykryć warstwą ciasta. Wylać na wierzch masę bakaliową i schłodzić.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".