Dni Otwarte w Słupsku zakończone sukcesem
To już drugie wiosenne Dni Otwarte firmy Polmarkus zorganizowane w Słupsku, skierowane do przedstawicieli sektora piekarnie, cukiernie, lodziarnie i gastronomia. Odbyły się one 13 i 14 kwietnia na terenie Słupskiego Inkubatora Technologicznego. Na spotkanie przybyło ponad 140 firm.
Oddział słupski to najmłodszy oddział firmy Polmarkus. W czasie tegorocznych Dni Otwartych z racji zbliżającego się sezonu wakacyjnego nad polskim wybrzeżem nie mogło zabraknąć propozycji z kategorii lodowej. Zaprezentowano ofertę lodów przygotowanych na komponentach włoskiej marki Elenka z ciekawymi nowymi smakami variegato Propsona. W tej kategorii premierę miały oryginalne lody przygotowane na linii oliwnej z komponentów włoskiej firmy Fugar.
Lody rzemieślnicze to nie jedyna propozycja w tej kategorii. Odwiedzający mogli skosztować również lodów soft, świderków marki oraz Suprima kolorowych i mlecznych granit marki Leagel . Nieodłączny element letniej oferty stanowią gofry i kawa, ich również nie zabrakło w czasie spotkania. Na oczach klientów odpiekane były gofry mark i gofry Suprima , podawane z owocami i bitą śmietaną przygotowaną w ubijaczkach Telme .Aromatyczna włoska kawa marki Moak parzona w ekspresach Simonelli stanowiła doskonałe dopełnienie oferty kawiarnianej.
Propozycje dla sektora piekarnia zdominował koncept kanapkowy oraz słone przekąski przygotowane na bazie pieczywa Suprima i pieczywa ługowanego. Degustacje i rozmowy z technologami to doskonały sposób, by przekonać się do tego pomysłu obecnie tak powszechnie wprowadzanego w piekarniach.
Wsparciem w zakresie słodkich i słonych konceptów było wielofunkcyjne urządzenie Ribot marki Telme, nagrodzone na tegorocznych targach Expo Sweet w kategorii Hit targowy. Z jego pomocą przygotowano kremy, pasty, smaczne sosy, farsze, prażone owoce i galaretki pektynowe, którymi wypełniono słodkie i słone kruche korpusy.
Dużą część oferty Polmarkus stanowią produkty chłodzone i mrożone, takie jak artykuły nabiałowe, mrożone owoce i warzywa, pieczywo mrożone, produkty gastronomiczne i przyprawy . Ich różnorodność zadowoliła niejednego zainteresowanego.
Doskonałym dopełnieniem całości była wystawa maszyn i urządzeń. W jej trakcie, podczas testów można było między innymi przekonać się o funkcjonalności i niezawodności krajalnic marki Treif czy systemów natłuszczających Boyens .
O bogactwie oferty chłodniczej i mroźniczej świadczyły produkty marki Sagi: witryny lodowe, zamrażarki, chłodziarki i szafy fermentacyjne. Firma zadbała o to, by Klient mógł przekonać się o wszystkich zaletach tych urządzeń, dlatego zaprezentowano je w użyciu.
Wzrok odwiedzających przyciągał także najnowszej generacji ploter włoskiej firmy Lesepidado do nanoszenia nadruków bezpośrednio na masach cukrowych, którymi dekorowane są torty okolicznościowe. W ten sam sposób można nadrukować herbatniki, czekoladę czy lizaki – ważne by były to powierzchnie płaskie.
Polmarkus za każdym razem stara się zaintrygować klientów prezentowaną ofertą, dobierając produkty nowoczesne, technologicznie zaawansowane, ale również takie, które wspomagają prowadzenie biznesu.
Współwystawcy, którzy tym razem pojawili się na Dniach Otwartych, przygotowali równie ciekawe propozycje dla odwiedzających. Na ich stoiskach można było zapoznać się z nowościami oraz skorzystać ze specjalnych ofert promocyjnych. Podczas II Dni Otwartych firmy Polmarkus zaprezentowały się m.in.: Zakłady Tłuszczowe Kruszwica, Komplet Polska, Martin Braun i Grados, Prospona, Vortumnus, OSM Bieruń, Master Martini, Bakels, OSM Łowicz, Unifet, Terravita, Voigt, Lesaffre, Ireks, Thermohauser, Yakudo, Bartscher, Metsa Tissue, Modecor, Barbara Luijckx, Natalia Ozdoby Cukiernicze, Daisy Decor.
Serdecznie dziękujemy za przybycie i zapraszamy za rok!
Relacja Filmowa Dni Otwarte Słupsk